Cukroví s citrusovou příchutí
35 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 1kusVaječný bílek slepičí
 - 2lžíceCukr krystal
 
 - Těsto
- 200gramůMouka polohrubá
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 2gramyCukr krystal
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 2lžíceCitronová kůra
 - 2lžícePomerančová kůra
 - 3lžícePomerančová šťáva
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve větší míse utřeme cukr s máslem do pěny. Vmícháme žloutek a směs důkladně promícháme. Na vaječnou hmotu vsypeme mouku, kterou do těsta vmícháme tak, aby bylo těsto bez žmolků. Nakonec do těsta přidáme obě kůry a pomerančovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu.
 - 2Hotové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tenkého plátu, ze kterého vykrájíme různé tvary,
 - 3Cukroví naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, aby se vykrojené kousky těsta nespekly, potřeme je rozšlehaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dozlatova. Hotové cukroví necháme úplně vychladnout na děrované podložce a servírujeme je studené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 7. 12. 2017
Cukroví s citrusovou příchutí
No to je hnus. Tohle bych nedal ani svému psovi, aby po tom náhodou nechcípnul🤢🤢🤢🤢🤢🤢