Králík se zeleninou na slanině
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 120gramůCibule
 - 60gramůSlanina vepřová
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200gramůPaprika zelená
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 1kusMasox
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 20gramůOlej olivový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
 - 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
 - 3Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.