Králík s česnekem a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s česnekem a majonézou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1200 g | Králičí maso |
120 g | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 740,4mg |
Vláknina | 626,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Majonéza, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s česnekem a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Polovinou česnekové směsi potřeme králíka, polovinu vmícháme do majonézy. Pažitku posekáme najemno a také vmícháme do majonézy. V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme králíka, zakápneme citronovou šťávou, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. |
2 | Králíka naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme ochucenou majonézou a podáváme. |