Kambala zapečená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala zapečená se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
800 g | Kambala |
35 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 805,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 901,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kambala, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kambala zapečená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, petželku posekáme na jemno, papriku zbavíme jádřince a zbytek krájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a žampiony, zpěníme, přidáme rajčata, papriku, petrželku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka. |
2 | Pekáček vymažeme olejem, na dno vyskládáme filety z kambaly, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme trochu vína, zakryjeme zeleninou se žampiony, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme. |
3 | Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.