Jednoduchý recept

Mořský jazyk s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56943

Ingredience

180 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
40 g Mandle mleté
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Mořský jazyk
35 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
8 g Sůl
150 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
5% Sacharidy 18 g
13% Tuky 10 g
47% Sodík 946 mg
75% Bílkoviny 42 g

Mořský jazyk s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přisypeme mleté mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, zakápneme troškou vína a promícháme.

2

V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce ryby, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme z obou stran. Na rybu naneseme mandlovou směs z misky, podlijeme zbytkem vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept