Recept

Sardinkové závitky se sardelkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56944

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
12 ks Sardelové řezy
1 ks Sardinka obecná
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
Na polití
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 30 g
260% Sodík 5 g
75% Bílkoviny 42 g

Sardinkové závitky se sardelkami postup přípravy receptu:

1

Omyté sardinky rozřízneme od řitního otvorů ke hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme. Ryby dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté opatrně vyjmeme páteř a sardinky rozložíme na pracovní desku (kůží dospod). Do každé rybky vložíme kousek sardelového řezu a zavineme do závitku. Závitek můžeme přichytit párátkem. Solíme jen velmi mírně. Zapékací mísu vytřeme máslem a závitky klademe věsně vedle sebe. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a dáme do předehřáté trouby péct.

2

Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 - 35 minut, do měkka. Podáváme je hned, ještě horké.

Poznámka

K závitkům jako přílohu podáváme bramborovou kaši a salát z nakládané červené řepy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept