Sardinkové závitky se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinkové závitky se sardelkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
12 ks | Sardelové řezy |
1 ks | Sardinka obecná |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Na polití | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 743,7mg |
Vláknina | 446,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardinka obecná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sardinkové závitky se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté sardinky rozřízneme od řitního otvorů ke hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme. Ryby dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté opatrně vyjmeme páteř a sardinky rozložíme na pracovní desku (kůží dospod). Do každé rybky vložíme kousek sardelového řezu a zavineme do závitku. Závitek můžeme přichytit párátkem. Solíme jen velmi mírně. Zapékací mísu vytřeme máslem a závitky klademe věsně vedle sebe. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a dáme do předehřáté trouby péct. |
2 | Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 - 35 minut, do měkka. Podáváme je hned, ještě horké. |
Poznámka
K závitkům jako přílohu podáváme bramborovou kaši a salát z nakládané červené řepy.