Recept

Nákyp ze štiky a tresky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56946
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mořská štika - filety
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sardelová pasta
80 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl mořská
250 g Treska aljašská
4 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Strouhanka
Vodní lázeň
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
2% Sacharidy 7 g
62% Tuky 46 g
68% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Nákyp ze štiky a tresky postup přípravy receptu:

1

Omyté filety ze štiky, tresky a slaninu dvakrát přemeleme na masovém mlýnku. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, Několik snítek odložíme na ozdobu. K pomletému masu přidáme sůl, pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce dobře rozkvedláme smetanu se žloutky, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou, zapracujeme sníh z bílků. Nákypovou formu vytřeme olejem, vysypenou strouhankou a naplníme rybím fášem. Formu zakryjeme víkem (nebo pergamenovým papírem), usadíme do hrnce s 1 - 2 litry vody a vaříme ve vodní lázni přibližně 60 - 90 minut. Abychom zjistili, zda je rybí nákyp hotový, propíchneme ho špejlí, pokud se na ni nelepí, je nákyp již uvařený.

2

Mísu odkryjeme, nákyp vyklopíme na předehřátou mísu, rozkrájíme na plátky, položíme na talíře, ozdobíme snítky petrželky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše. Nákyp přelijeme žampionovou nebo žloutkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept