Citronový koláč se smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 30gramůCukr krupice
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 15mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůCukr krystal
    • 4kusyVejce slepičí
    • 120gramůCitronová kůra
    • 150mililitrůCitronová šťáva
    • 120gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku s krupicovým cukrem a promícháme. Přidáme měkké máslo, prsty ho zapracujeme do mouky. Přilijeme lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou, dáme do lednice, necháme 30 minut uležet. Z těsta vyválíme středně silný plát, který položíme na plech, potažený papírem na pečení, těsto propícháme, zatížíme mřížkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 minut, odstraníme mřížku a pečeme dalších 15 minut.
  • 2
    Do misky nasypeme krystalový cukr, strouhanou kůru, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a vyšleháme. Naneseme na těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut do zlatova.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.