Recept

Velikonoční beránek s kandovaným ovocem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční beránek s kandovaným ovocem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56958

Ingredience

150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
100 g Kandované ovoce
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
60 g Ořechy vlašské
170 g Tuk rostlinný
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání plechu
30 g Mouka pšeničná hrubá
Na ozdobení
50 g Cukr moučkový
2 g Pepř černý celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
17% Sacharidy 61 g
29% Tuky 22 g
8% Sodík 159 mg
13% Bílkoviny 7 g

Velikonoční beránek s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.

2

Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.

3

Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.

4

Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.

Poznámka

Pokud je těsto příliš husté, přilijeme asi 100ml vlažného mléka. Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích chybí napsaný tuk - 120 g, o kterém se píše v postupu. Navíc jsem ještě nakonec použila 100 ml vlažného mléka, jinak by bylo těsto dost tuhé. Pekla jsem při menší teplotě, než uvádí recept. Oči jsou udělané z hřebíčku. Beránek je chuťově dobrý, můžu doporučit a dávám palec nahoru.smile
 
mikes
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích je 170g tuku, do těsta použijeme 120g, zbylým tukem vymažeme formu. Těsto s přidáním mléka je vláčnější, děkujeme, recept je opravený.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept