Artyčoky se sardelovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky se sardelovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56964 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Sardelové řezy |
60 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 46,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Olej slunečnicový, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Artyčoky se sardelovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Vybereme 4 větší artyčoky, odřízneme spodní dřevnaté listy a seřízneme je tak, aby na talíři stály. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, sardelky vykostíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, petrželku, strouhanku a osmahneme. Přidáme máslo, posekané sardelky, promícháme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme. Listy artyčoků rozevřeme, dovnitř naneseme sardelovou nádivku. Artyčoky vyskládáme do pekáčku, pokapeme panenským olejem, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Artyčoky postavíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.