Jednoduchý recept

Boršč s bílým vínem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 56971

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
120 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
400 g Hovězí maso přední
40 g Kopr čerstvý
4 g Nové koření celé
40 g Petržel - nať
60 g Petržel kořen
100 g Pórek
12 g Sůl
250 g Vepřová plec
1800 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 14 g
46% Sodík 926 mg
41% Bílkoviny 23 g

Boršč s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list,

2

nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme.

3

Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru.

4

Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept