Jednoduchý recept

Pilaf z prosa

  • Írán
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56980

Ingredience

120 g Cibule
120 g Datle
40 g Dýňová semínka
30 g Olej sezamový
130 g Ořechy Kešu
100 g Paprika oranžová
1 g Pepř černý mletý
50 g Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
400 g Proso loupané - jáhly
8 g Sůl
600 ml Voda pitná
8 g Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
33% Sacharidy 118 g
32% Tuky 24 g
39% Sodík 790 mg
38% Bílkoviny 22 g

Pilaf z prosa postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nasypeme proso, několik minut nasucho pražíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a lusk rozkrájíme na kostičky, datle vypeckujeme, lehce pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, česnek, zázvor a osmahneme. Přidáme k opraženému prosu, podlijeme vodou, přimícháme celou pomerančovou kůru a přilijeme pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme, povaříme do měkka.

2

Nakonec přimícháme datle, oříšky, dýňová semínka, vyndáme kůru, provaříme a odstavíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept