Recept

Závitky z tresky s citrónovou omáčkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56990

Ingredience

Rybí várka
3 ks Bobkový list
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
10 ks Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
10 ks Pepř černý celý
1,5 polévková lžíce Sůl
5 dl Voda pitná
Závitky
60 g Filety z tresky tmavé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 špetka Pepř citronový
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
Citrónová omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
1,2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
3% Sacharidy 9 g
35% Tuky 27 g
66% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Závitky z tresky s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, ocet, celé nové koření, celý pepř, bobkové listy, sůl, cukr a nálev ("rybí várku") pomalu vaříme asi 10 minut pod pokličkou.

2

Filety z tresky omyjeme a osušíme. Osolíme, posypeme citrónovým pepřem, na každý filet položíme hranolek slaniny, svineme do závitku a připevníme párátkem. Závitky z tresky klademe těsně vedle sebe do pekáčku, zalijeme rybí várkou, pomalu přivedeme pod poklicí k varu a poté závitky jen "táhneme" přibližně 20 minut. (Voda musí jen mírně probublávat.) Když jsou měkké, opatrně je vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy, zakryjeme, uchováme teplé. Vývar přecedíme.

3

V misce vyšleháme smetanu se žloutkem a citrónovou šťávu. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přimícháme vychladlý rybí vývar, šleháme do hladka a zároveň přivedeme pomalu k varu. Vaříme do potřebné hustoty přibližně 10 minut, poté přimícháme smetanu se žloutkem a za stálého míchání necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

4

Teplé závitky položíme na talíře, ozdobíme je snítkami omytého čerstvého kopru, z části je přelejeme citrónovou omáčkou a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept