Houbařská zalitá polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbařská zalitá polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 57 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
33 g | Cukr krupice |
2 l | Hovězí vývar základní |
33 g | Kopr sterilovaný |
333 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
67 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
13 g | Sůl |
67 g | Tuk |
53 g | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 364,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 25,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbařská zalitá polévka postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme. |
2 | Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka. |
3 | Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme. |
4 | Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme. |
Poznámka
Kopr sterilovaný: bez nálevu