Pekingská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekingská polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 570 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
100 g | Nudle rýžové |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
20 g | Sůl |
10 g | Vegeta |
200 g | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový ořez |
60 ml | Víno bílé |
1800 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 310,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nudle rýžové, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vegeta, Vepřový ořez, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pekingská polévka postup přípravy receptu:
1 | Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou. |
2 | Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme. |
4 | Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať. |