Jednoduchý recept

Kachní prsa s třešňovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57007

Ingredience

25 ml Balsamico ocet
40 ml Citronová šťáva
800 g Kachní prsa
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Pepř červený celý
150 g Pórek
8 g Sůl
200 g Třešně
200 ml Voda pitná
30 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 509kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
45% Sodík 905 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kachní prsa s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku kůží dolů, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. V polovině pečení přiložíme pórek, nakrájený na menší špalíčky, dopečeme. Třešně vypeckujeme, vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme 10 minut. Přilijeme portské, balsamico ocet, přidáme pár kuliček červeného pepře a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku smícháme s výpekem z kachních prsíček.

2

Kachní prsa s pórkem upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept