Recept

Zapékaná treska v jablkách a celeru

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57013

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
650 g Filé z aljašské tresky
400 g Jablka
3 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 14 g
16% Sodík 328 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zapékaná treska v jablkách a celeru postup přípravy receptu:

1

Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.

2

Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.

3

Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept