Pstruh v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v parmské šunce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Ančovičky konzervované |
30 ml | Citronová šťáva |
240 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Máta |
1 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Pstruh |
10 g | Sůl |
120 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 172,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Citronová šťáva, Jablka, Máta, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme z vnějšku i zevnitř, opepříme, jablka oloupeme, pokrájíme nadrobno, ančovičky trochu posekáme, lístky máty posekáme na jemno. Jablka smícháme s ančovičkami, mátu zakápneme citronovou šťávou a touto směsí naplníme břišní dutiny pstruhů. Každého pstruha obalíme tenkými plátky parmské šunky, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme po 10 minutách z každé strany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.