Dušený hrách s bramborami

75 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách postavíme na plotnu (i s vodou, ve které se namáčel), osolíme a vaříme zhruba půl hodiny. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme celý kmín, hrách, mletý zázvor, chilli papričku, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Přidáme hřebíček, posekané lístky koriandru, brambory a dodusíme do měkka.
  • 2
    Před podáváním vyndáme hřebíček, pokrm zakápneme limetkovou šťávou a hrách s bramborami lehce rozmačkáme vidličkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.