Recept

Uzená treska s dušenými rajčaty

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57034

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Strouhanka
650 g Treska uzená
1 l Voda pitná
Dušená rajčata
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,3 kg Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
6% Sacharidy 22 g
46% Tuky 35 g
53% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Uzená treska s dušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.

2

V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

3

Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Uzená treska s rajčaty je nejlepší s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept