Candát na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na bílém víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57035 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
200 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Veka |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 281,3mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 109,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Rybu, rozkrájenou na 4 porce, vkládáme do kastrolu střídavě s plátky očištěných hřibů, přilijeme víno a vývar, osolíme, vaříme 15 - 20 minut. |
2 | Z veky odkrojíme kůrku, střídu nakrájíme na 8 šikmých plátků a osmažíme na oleji. |
3 | Z uvařené ryby slijeme vývar, odpaříme jej na 250 ml, zahustíme 1 lžící mouky, rozmíchané se lžící másla a chvíli povaříme. |
4 | Omáčku sejmeme s plotny, vmícháme druhou lžíci másla a 1 žloutek. |
5 | Na talíře upravíme porce candáta, na ně naklademe plátky hřibů, přelijeme omáčkou a obložíme osmaženou vekou. |