Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené s rajčaty a chilli

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57040

Ingredience

30 g Chilli paprička
120 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
40 g Koriandr čerstvý
100 g Mrkev kořen
30 g Olej olivový
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 300kJ
4% Sacharidy 14 g
94% Tuky 71 g
50% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí maso dušené s rajčaty a chilli postup přípravy receptu:

1

Kvalitní hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, mrkev postrouháme nahrubo, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky, cibuli na kolečka, česnek prolisujeme, lístky koriandru posekáme na jemno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s mrkví a osmažíme. Přidáme maso, česnek, chilli papričku, papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Nyní přidáme scezená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec vmícháme koriandr, prohřejeme a odstavíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept