Recept

Gratinovaní slanečci s brambory

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57043

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Slaneček
3 polévková lžíce Strouhanka
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 23 g
28% Sodík 561 mg
30% Bílkoviny 17 g

Gratinovaní slanečci s brambory postup přípravy receptu:

1

Slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy se 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme.

2

Druhý den slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Osušené filety nakrájíme na širší řezy. Oloupané brambory a cibule omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), do které poklademe brambory, na ně položíme plátky slanečků a kolečka cibule. Posypeme je bílým pepřem, jemnou strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla, a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept