Ovocný letní nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný letní nákyp
Ovocný letní nákyp
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57047 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
200 g | Chléb toastový |
170 g | Cukr krupice |
220 g | Jahody zahradní |
500 g | Maliny |
170 g | Ostružiny |
170 g | Rybíz červený |
40 g | Tuk rostlinný |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Rybíz červený, Tuk rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Ovocný letní nákyp postup přípravy receptu:
1 | Formy na pudinky vymažeme rostlinným tukem, z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a polovinu střídky položíme na dno forem. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme, přisypeme omyté ovoce a povaříme pár minut doměkka. Ovoce i s vodou nalijeme do forem, zakryjeme druhou polovinou chlebové střídky, zatížíme malými talířky a dáme do lednice vychladit. |
2 | Asi po třech hodinách nákypy překlopíme na talířky a podáváme. |