Nové brambory se slanečkem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nové brambory se slanečkem a bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Slaneček |
8 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
4 l | Voda pitná |
Vařené nové brambory | |
---|---|
500 g | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 767,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pažitka, Slaneček, Voda pitná, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nové brambory se slanečkem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. |
2 | Druhý den slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Slanečkové filety nakrájíme na řezy 1.5 až 2 cm široké a ozdobně je poklademe na talíře. |
3 | Očištěné a omyté nové (malé) brambory dáme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vaříme asi 12-15 minut podle velikosti. Poté je slijeme. Omyjeme petrželku, pažitku a kopr. Vodu setřepeme a zeleninu drobně pokrájíme. Zakysanou hustou smetanu v misce smícháme s koprem. |
4 | Na talíře ke slanečkům rozdělíme uvařené brambory, polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a petrželkou. Ke každé porci slanečků dáme 2 lžíce smetany a podáváme. |