Rybí soljanka na pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí soljanka na pánvi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57050 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
600 g | Filé rybí |
40 g | Gouda |
1 polévková lžíce | Kapary |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Okurky nakládané |
100 g | Olivy zelené |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 267,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 379,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Okurky nakládané, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Gouda, Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olivy zelené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí soljanka na pánvi postup přípravy receptu:
1 | Porce filé osolíme, obalíme v mouce, na polovině másla z obou stran rychle opečeme, podlijeme 250 ml rybího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme 15-20 minut. |
2 | Mezitím nakrouháme bílé hlávkové zelí, nasypeme ho do vařící osolené vody, 5 minut ho povaříme a slijeme. |
3 | Dále připravíme omáčku. Nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou velkou cibuli, 2 lžíce rajského protlaku, zalijeme zbylým rybím vývarem, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Hotovou omáčku pak smícháme s vydušenou šťávou z ryby a podle chuti ji přisolíme. |
4 | Nakonec připravíme 4 varné misky vymazané máslem. Na dna rozdělíme polovinu vařeného zelí, na něj porce dušené ryby nakrájené na malé kusy, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme další vrstvou zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 15 minut zapékáme. |
5 | Hotovou soljanku posypeme sekanou petrželkou, ozdobíme zelenými olivami a plátky citronu. |