Litevské zrazy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevské zrazy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
200 g | Cibule |
350 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
70 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 457,1mg |
Draslík | 853,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 378,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Litevské zrazy postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce. |
2 | Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme. |
3 | Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme. |
4 | Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě. |
5 | Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou. |