Zdravý recept

Tatarská basturma

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57055

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Hovězí svíčková
20 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 918kJ
4% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
14% Sodík 272 mg
52% Bílkoviny 29 g

Tatarská basturma postup přípravy receptu:

1

Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.

2

Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.

3

Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.

4

Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.

5

Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept