Recept

Hovězí těftěly v rajské omáčce

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57056

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
250 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kečup
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
50 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 693kJ
19% Sacharidy 69 g
65% Tuky 49 g
38% Sodík 757 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí těftěly v rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Hovězí přední maso umeleme, nadrobno nakrájíme pažitku a jednu cibuli. V míse smícháme mleté maso s cibulí a pažitkou, v mléce namočenou žemlí, podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme, dobře prohněteme.

2

Ze směsi uděláme kuličky (těftěly) o váze 20-30 g, obalíme je v hladké mouce a v kastrole na sádle je rychle ze všech stranách opečeme. Opečené těftěly zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bobkový list, utřený česnek se solí a zakryté dusíme na mírném ohni 15-20 minut. Potom omáčku podle potřeby přisolíme a přidáme lžíci kečupu.

3

Těftěly rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept