Hovězí těftěly v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí těftěly v rajské omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kečup |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže dušená |
150 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 574,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 291,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Pažitka, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí těftěly v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí přední maso umeleme, nadrobno nakrájíme pažitku a jednu cibuli. V míse smícháme mleté maso s cibulí a pažitkou, v mléce namočenou žemlí, podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme, dobře prohněteme. |
2 | Ze směsi uděláme kuličky (těftěly) o váze 20-30 g, obalíme je v hladké mouce a v kastrole na sádle je rychle ze všech stranách opečeme. Opečené těftěly zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bobkový list, utřený česnek se solí a zakryté dusíme na mírném ohni 15-20 minut. Potom omáčku podle potřeby přisolíme a přidáme lžíci kečupu. |
3 | Těftěly rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží. |