Recept

Kyjevská soljanka s uzeným masem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57060

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
400 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Jíška instantní
1 polévková lžíce Kapary
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
200 ml Zakysaná smetana
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 915kJ
8% Sacharidy 29 g
111% Tuky 83 g
141% Sodík 3 g
24% Bílkoviny 14 g

Kyjevská soljanka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme, pokrájíme vložíme do kastrolu, přidáme lžíci oleje, 300 ml hovězího vývaru a zakryté poklicí dusíme 40 minut. Pak vmícháme 1 drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, rajský protlak, lžíci vinného octa, lžíci cukru, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Když je zelí měkké, zahustíme ho jíškou a povaříme.

2

Mezitím nakrájíme vařené uzené maso na kostky, zlehka ho na másle s 1 cibulí osmažíme, přidáme nadrobno nakrájené nakládané okurky, lžíci kaparů, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a několik minut dusíme.

3

Poté na pekáč urovnáme polovinu dušeného zelí, na něj naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a dáme na 10-12 minut zapéct.

4

Zapečenou soljanku na talíři přelijeme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept