Kyjevská soljanka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyjevská soljanka s uzeným masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57060 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 polévková lžíce | Kapary |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
200 ml | Zakysaná smetana |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Uzené maso vařené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kyjevská soljanka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, pokrájíme vložíme do kastrolu, přidáme lžíci oleje, 300 ml hovězího vývaru a zakryté poklicí dusíme 40 minut. Pak vmícháme 1 drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, rajský protlak, lžíci vinného octa, lžíci cukru, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Když je zelí měkké, zahustíme ho jíškou a povaříme. |
2 | Mezitím nakrájíme vařené uzené maso na kostky, zlehka ho na másle s 1 cibulí osmažíme, přidáme nadrobno nakrájené nakládané okurky, lžíci kaparů, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a několik minut dusíme. |
3 | Poté na pekáč urovnáme polovinu dušeného zelí, na něj naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a dáme na 10-12 minut zapéct. |
4 | Zapečenou soljanku na talíři přelijeme zakysanou smetanou. |