Rýžový salát s fenyklem a hroznem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s fenyklem a hroznem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57065 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
40 g | Hrozinky |
150 g | Hroznové víno |
250 g | Okurka salátová |
60 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
100 g | Rýže dlouhozrnná |
100 g | Rýže neloupaná (Natural) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
425 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 809,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hroznové víno, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Voda pitná, Estragon, Kerblík, Ocet vinný, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hrozinky, Rýže dlouhozrnná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový salát s fenyklem a hroznem postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno. |
2 | Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem. |
3 | V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit. |