Recept

Uzbecký jehněčí šašlik

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57072

Ingredience

3 g Anýz mletý
4 krajíc Chléb celozrnný žitný
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice
500 g Jehněčí kýta
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 ks Okurky nakládané
3 g Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
5% Sacharidy 19 g
43% Tuky 33 g
235% Sodík 5 g
51% Bílkoviny 29 g

Uzbecký jehněčí šašlik postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.

2

Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.

3

Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování. Namísto na grilu můžeme také šašliky opéci na pánvi na rozpáleném oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept