Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57073

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Játra telecí
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar zeleninový
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
12% Sacharidy 43 g
25% Tuky 19 g
24% Sodík 488 mg
62% Bílkoviny 35 g

Telecí játra Stroganov postup přípravy receptu:

1

Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli.

2

Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme.

3

Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme.

4

Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži.

5

Porce přelijeme šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept