Zapečené dršťky po ukrajinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené dršťky po ukrajinsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57077 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Cibule sterilovaná |
500 g | Dršťky vařené |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Jáhly - loupané proso |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 273,4mg |
Draslík | 435,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibule sterilovaná, Dršťky vařené, Hovězí vývar základní, Jáhly - loupané proso, Koriandr čerstvý, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené dršťky po ukrajinsku postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno. |
2 | Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme. |
3 | Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme. |
4 | Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme. |
5 | Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou. |