Recept

Zapečené dršťky po ukrajinsku

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57077

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Cibule sterilovaná
500 g Dršťky vařené
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 450kJ
7% Sacharidy 24 g
139% Tuky 104 g
34% Sodík 688 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapečené dršťky po ukrajinsku postup přípravy receptu:

1

Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.

2

Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.

3

Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.

4

Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

5

Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept