Ruská selská hovězí pečeně

145 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle.
  • 2
    Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou.
  • 3
    Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně.
  • 4
    Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu.
  • 5
    Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.