Přílohové zelí s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přílohové zelí s nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57086 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Cibule |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
220 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 346,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 409,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Přílohové zelí s nivou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme zelí, sůl, pepř a za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Poté odstavíme a do zelí vmícháme sýr se smetanou. Vrátíme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nevaříme! |