Slovenský bramborák s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenský bramborák s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57092 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
15 g | Majoránka |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 978,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenský bramborák s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Brambory vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek, cibuli, vejce, mouku, majoránku a vymícháme těsto. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozprostřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. |
2 | Upečený bramborák nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře, potřeme brynzou a podáváme. |
Poznámka
K pokrmu se výborně hodí kyselé mléko.