Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57093

Ingredience

2 ks Cibule
150 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
800 ml Hovězí vývar základní
300 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
6 ks Rajčata
400 g Rýže loupaná
550 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 614kJ
30% Sacharidy 107 g
275% Tuky 206 g
37% Sodík 743 mg
51% Bílkoviny 29 g

Uzbecký skopový plov postup přípravy receptu:

1

Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli.

2

V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme.

3

K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme.

4

Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept