Recept

Arménská dolma ve vinných listech

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57094

Ingredience

2 ks Cibule
1 l Mléko - podmáslí
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže dušená
550 g Skopová plec
3 kávová lžička Sůl
400 g Vinné listy
400 ml Vývar zeleninový
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 504kJ
20% Sacharidy 70 g
64% Tuky 48 g
53% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Arménská dolma ve vinných listech postup přípravy receptu:

1

Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku.

2

Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky.

3

Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme.

4

Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept