Recept

Ruské zapékané palačinky s masovou náplní

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57098

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
60 g Gouda
300 g Hovězí maso vařené
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1000 ml Mléko kefírové
350 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
4 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,132 kcal
Kilojoule 4 738kJ
20% Sacharidy 70 g
97% Tuky 73 g
47% Sodík 943 mg
92% Bílkoviny 52 g

Ruské zapékané palačinky s masovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme masovou náplň. Jemně umeleme vařené maso a nadrobno nakrájíme cibuli.

2

V kastrolku zpěníme máslo, na něm lehce orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, rozklepneme 1 vejce, zamícháme a stáhneme z ohně. Do směsi pak ještě vmícháme 100 ml zakysané smetany a sekanou petrželku.

3

Potom upečeme palačinky. V misce rozšleháme 3 vejce se solí a cukrem, přidáme 150 ml mléka a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto tak, aby v něm nebyly hrudky, a potom zředíme asi 200 ml mléka.

4

Na středně velké pánvi rozpustíme máslo a po celé pánvi naběračkou těsto rozlijeme tak, aby dno pánve bylo slabě zakryto. Pečeme na plotně po obou stranách do zlatožluta. Upečené palačinky skládáme do přikrytého kastrolu.

5

Hotové palačinky potřeme připravenou náplní, svineme, v půli je překrojíme a naskládáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Ve 200 ml zakysané smetany rozkvedláme 2 žloutky, přidáme 1 lžičku cukru a soli a směsí palačinky zalijeme. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dočervena, asi 30 minut. Zapékané palačinky podáváme s osoleným kysaným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sekaný kopr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept