Soljanka z masové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soljanka z masové směsi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57119 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Gouda |
150 g | Hovězí maso vařené |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 kávová lžička | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 g | Kuřecí maso vařené |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
10 ks | Olivy zelené |
100 g | Párky Debrecínské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Rajčatová šťáva |
140 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 426,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kapary sterilované, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Hovězí maso vařené, Kompot brusinkový, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Olivy zelené, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Uzené maso vařené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Soljanka z masové směsi postup přípravy receptu:
1 | Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme. |
2 | Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky. |
3 | Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme. |
4 | Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme. |
5 | Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem. |
Poznámka
Při přípravě soljanky můžeme jako suroviny použít různé zbytky vařeného nebo pečeného masa, drůbeže, zvěřiny, drobů apod.