Recept

Gruzínská hovězí roštěná

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57123

Ingredience

80 g Cibule
1 ks Citrony
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
400 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kečup
30 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 910kJ
5% Sacharidy 18 g
32% Tuky 24 g
140% Sodík 3 g
63% Bílkoviny 35 g

Gruzínská hovězí roštěná postup přípravy receptu:

1

Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.

2

V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.

3

Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept