Čerkeský šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerkeský šašlik
Čerkeský šašlik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
200 g | Cibule sterilovaná |
50 ml | Hořčice |
200 ml | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
400 g | Okurky |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
600 g | Skopová kýta |
3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 802,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cibule sterilovaná, Ocet vinný, Okurky, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerkeský šašlik postup přípravy receptu:
1 | Maso na šašlik necháme předem marinovat. Na větší kostky nakrájenou skopovou kýtu v míse smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a vinným octem. Zakrytou mísu pak dáme nejméně na 3 hodiny do chladničky. |
2 | Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, na čtvrtky rajčata a oloupaná vařená vejce a na kousky čerstvé okurky. |
3 | Po odležení maso vyjmeme z ledničky, osolíme, zamícháme, napícháme na rožeň střídavě s plátky cibule a pečeme ho ze všech stran nad žhavými uhlíky nebo pod grilem 15-20 minut. |
4 | Zbylou marinádu přisolíme, smícháme s máslem, hořčicí a kečupem a 5 minut povaříme na omáčku. |
5 | Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ho obložené nakládanými cibulkami, čtvrtkami rajčat a vajec a kousky okurek s bílým chlebem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.