Recept

Špenátový nářez se šunkovou omáčkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57127

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 kg Špenát mražený
Omáčka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
1 dl Zakysaná smetana
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,045 kcal
Kilojoule 4 372kJ
5% Sacharidy 16 g
128% Tuky 96 g
32% Sodík 634 mg
51% Bílkoviny 28 g

Špenátový nářez se šunkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mražený špenát necháme rozmrazit. V misce si dobře rozšleháme smetanu s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a necháme asi 10 minut odstát. Poté smetanu promícháme se špenátem a nalijeme ji do formy. Formu kulatého (prstencového tvaru), která má uprostřed otvor, vytřeme máslem (2 lžíce) a vysypeme strouhankou. Posadíme ji na síťku do většího hrnce s 1-2 l vody, hrnec zakryjeme pokrývkou a v páře nářez vaříme 30-45 minut do zatuhnutí.

2

Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pak si v rendlíku rozpálíme máslo a šunku osmažíme dorůžova. Přimícháme mouku, krátce osmažíme a za stálého míchání přlijeme sladkou i kysanou smetanu. Mouku musíme rozmíchat úplně dohladka. Pomalu vaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

3

Uvařený špenátový nářez vyklopíme na velkou mísu, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce). Do středu nalijeme šunkovou omáčku a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept