Recept

Pečené karbanátky s fazolovými lusky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57128

Ingredience

4 polévková lžíce Bešamel
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Fazolové lusky
4 polévková lžíce Gouda
250 ml Hovězí vývar základní
500 g Maso mleté - mix
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
125 ml Zakysaná smetana
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 026kJ
9% Sacharidy 32 g
73% Tuky 55 g
34% Sodík 689 mg
43% Bílkoviny 24 g

Pečené karbanátky s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Nejprve začneme s přípravou fazolových lusků. V kastrole na rozpuštěné slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme horkým vývarem a přidáme na menší kusy nakrájené fazolové lusky. Zpočátku odkryté a později zakryté je na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Udušené lusky vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zavaříme ji, šťávu pak osolíme, přidáme 1 lžíci cukru, okořeníme tymiánem, vrátíme do ní lusky a necháme ještě přejít var. Stáhneme z ohně a přimícháme zakysanou smetanu.

2

Mezitím v míse dobře zpracujeme mleté maso, s vymačkanou, v mléce namočenou žemlí, solí, 1 nasekanou cibulí a sekanou petrželkou. Ze směsi utvoříme 8 oválných plochých karbanátků, které rozložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. V každém karbanátku uděláme po délce mělkou rýhu, kterou potřeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme sádlem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby péci.

3

Fazolové lusky upravíme na talíře, na ně položíme karbanátky a vše přelijeme vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept