Pečené karbanátky s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené karbanátky s fazolovými lusky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bešamel |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Fazolové lusky |
4 polévková lžíce | Gouda |
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Maso mleté - mix |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
125 ml | Zakysaná smetana |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 35,4mg |
Draslík | 207,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Gouda, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené karbanátky s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve začneme s přípravou fazolových lusků. V kastrole na rozpuštěné slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme horkým vývarem a přidáme na menší kusy nakrájené fazolové lusky. Zpočátku odkryté a později zakryté je na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Udušené lusky vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zavaříme ji, šťávu pak osolíme, přidáme 1 lžíci cukru, okořeníme tymiánem, vrátíme do ní lusky a necháme ještě přejít var. Stáhneme z ohně a přimícháme zakysanou smetanu. |
2 | Mezitím v míse dobře zpracujeme mleté maso, s vymačkanou, v mléce namočenou žemlí, solí, 1 nasekanou cibulí a sekanou petrželkou. Ze směsi utvoříme 8 oválných plochých karbanátků, které rozložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. V každém karbanátku uděláme po délce mělkou rýhu, kterou potřeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme sádlem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby péci. |
3 | Fazolové lusky upravíme na talíře, na ně položíme karbanátky a vše přelijeme vypečenou šťávou. |