Recept

Králík v bílé houbové omáčce po ruském způsobu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57130

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Hřebíček
150 g Hříbky čerstvé
1200 g Králík
40 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
80 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
600 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 171kJ
11% Sacharidy 40 g
47% Tuky 35 g
36% Sodík 717 mg
118% Bílkoviny 67 g

Králík v bílé houbové omáčce po ruském způsobu postup přípravy receptu:

1

Staženého vykuchaného a očištěného králíka naporcujeme, dáme do kastrolu a zalijeme vařící vodou tak, aby maso bylo ponořeno, přikryté dáme na mírném ohni vařit. Asi po 20 minutách vaření sebereme pěnu, přidáme očištěnou oloupanou mrkev a petržel, celou neloupanou cibuli, bobkový list, hřebíček, celý pepř, osolíme a maso dále vaříme na mírném ohni do měkka cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme, odložíme do tepla,

2

Mezitím na másle podusíme nakrájené hříbky, z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, odebereme část vývaru, jíšku jím podlijeme, základ 10 minut povaříme.

3

Do připraveného základu vložíme podušené hříbky, přidáme lžíci cukru, vinný ocet, okořeníme muškátovým květem a podle chuti přisolíme. Krátce povaříme, stáhneme z ohně, nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Uvařené porce králíka pak v omáčce prohřejeme.

4

Králíka podáváme přelitého omáčkou s dušenou rýží, porce posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept