Recept

Lotyšská zelná roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57136

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
150 ml Mléko polotučné
220 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 113kJ
23% Sacharidy 82 g
49% Tuky 37 g
49% Sodík 985 mg
52% Bílkoviny 29 g

Lotyšská zelná roláda postup přípravy receptu:

1

Z 200 g polohrubé mouky, 1 lžičky soli, 1 vejce, 1 lžíce másla a 150 ml mléka vypracujeme těsto, které necháme 10-15 minut odpočinout, a pak je na pomoučeném vále rozválíme na sílu 3 mm.

2

Zelí nakrouháme a na rozpuštěné 1/2 slaniny ho bez vody s kmínem a solí podusíme. Do podušeného zelí rozklepneme 2 vejce a vmícháme 2 nasekaná na tvrdo uvařená vejce a na zbylé slanině osmaženou nasekanou cibuli. Směs dobře promícháme a na prostředku těsta z ní uděláme šišku.

3

Těsto kolem náplně pečlivě zavineme, konce zahrneme a závin zavážeme do gázy. Roládu vaříme v osolené vodě asi 5 minut, pak ji vyndáme, sejmeme gázu, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plechu na 5 minut do silně předehřáté trouby.

4

Hotovou roládu nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept