Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57139

Ingredience

8 ks Brambory
3 ks Cibule
300 g Mouka polohrubá
2 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
4 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
19% Sacharidy 67 g
46% Tuky 34 g
48% Sodík 951 mg
32% Bílkoviny 18 g

Litevské virtiňaje postup přípravy receptu:

1

Nejprve nadrobno nasekáme 1 menší cibuli, utřeme ji a smícháme se 2 žloutky. Dále nadrobno nakrájíme slaninu, na pánvi ji necháme rozpustit a na ní osmažíme 2 nakrájené cibule.

2

Z polohrubé mouky, 2 lžic teplé vody, soli, 1 celého vejce a žloutků s cibulí připravíme těsto, které na pomoučeném vále prohněteme a rozválíme na placku o síle 1-1,5 mm. Z placky rádélkem vykrájíme čtverce o rozměru 60x60 mm.

3

Pak si připravíme nádivku. Oloupané syrové brambory velmi jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme, smícháme je s osmaženou cibulí, osolíme a opepříme. Nádivku lžičkou naklademe na těstové čtverce, těsto přehneme do tvaru trojúhelníku a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou.

4

Hotové virtiňaje necháme chvíli oschnout, potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 12-14 minut. Uvařené virtiňaje vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.

5

Na talíři je podáváme přelité rozpuštěným sádlem a osolenou zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept