Jednoduchý recept

Rigattoni se špenátem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57150

Ingredience

125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Olej olivový
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
230 g Ricotta
60 g Strouhanka
10 g Sůl
300 g Těstoviny Rigatoni
800 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
15% Sacharidy 55 g
24% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Rigattoni se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 lžící olivového oleje doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Rajčata scedíme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme je s prolisovaným česnekem, panenským olejem a rozprostřeme na dno pekáčku. V misce smícháme rozmražený špenát se strouhankou, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, rozdrobenou ricottu a důkladně promícháme. Na rajčatovou směs v pekáčku nasypeme rovnoměrně těstoviny, zakryjeme špenátovou směsí, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept