Lilky pečené po gruzínsku

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.
  • 4
    Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.